Pünkösdi Bortúra 2012

Szeretettel meghívjuk 2012. május 27-én, pünkösdvasárnap 13-tól 21 óráig a tarjáni Fekete-kő dűlőben tartandó Pünkösdi Bortúrára! Az előző években nagy sikerrel megrendezett eseményünkön idén további érdekességekkel várjuk kedves vendégeinket!


Program kicsiknek
A délután folyamán gyermeknapi program keretében a központi réten változatos programok várják gyermekeket:

  • ügyességi és labdajátékok,
  • közös ugrálás,
  • pónilovak,
  • „kipróbálhatják” a Szent Flórián Önkéntes Tűzoltó Egyesület tűzoltóautóját.

Program nagyoknak
Járja be a fekete-kői dűlőt, élvezze a szép időt és a helyi gazdák vendégszeretetét ebben a közeli, mégis kissé eldugott sarokban a Tarjáni-medence peremén! Csodálja meg az alsó részen a présházakkal ölelt rétet, ahol a központi rendezvények kapnak helyet. Gyönyörködjön a kis kaptatóról egyre szélesebbre nyíló tájban, a panorámában! Látogasson be minden nyitva tartó présházba, ahol a tulajdonosok örömmel kínálják boraikkal, és talán betekintést engednek a pincékbe is!

  • Pincelátogatás – tekintse meg, hol és hogyan készülnek a helyi és regionális borversenyeken is jó eredménnyel szereplő fekete-kői borok!
  • Tarjáni borok kóstolója – italjegyeiért megkóstolhatja a „hegy levét”…
  • Katalán borok kóstolója – Kuriózum! A délután folyamán lehetőség nyílik eredeti katalán borok kóstolására is!
  • Moldáv bor- és pezsgőkóstolás
  • Főzőverseny és lángos
  • Sajtkóstolás

Kóstoló csomag
Megérkezéskor a bejáratnál megvásárolható kóstoló csomagunk, mellyel együtt megkapja útmutatónkat. Az útmutatóban található térkép, valamint a kihelyezett információs táblák segítségével könnyen megtalálja a nyitott borospincéket, és tájékozódhat a kóstolható borok felől. Ne feledje a pincékben a gazdákkal aláiratni a „túranaplót” (szintén az útmutató része)!

A kóstoló csomag tartalmaz továbbá 1 db címeres emlékpoharat (vigye magával, ebbe kínálják boraikat a gazdák!), 10 db italjegyet, amely egyenként 1 dl bor kóstolására váltható be, valamint 1 db ételjegyet, amely 16 óra után beváltható egy tányér gulyáslevesre. A levest a főzőversenyen induló csapatok készítik!

A bejáratnál további 10 db-os italjegyek, 1 db-os ételjegyek, valamint nyakba akasztható pohártartó tarisznyák vásárolhatók.

Kérjük támogassa rendezvényünk sikerét kóstoló csomagunk megvásárlásával!

Közlekedés
A helyszín megközelíthető gyalogosan, kerékpárral, esetleg lóháton, ill. a tarjáni rk. templom elől induló és folyamatosan, díjmentesen közlekedő Dottó vonattal.
Figyelem! A vonat csak a végállomásokon áll meg, azt megállítani máshol nem lehet! Kérjük tartózkodjanak az egyéb helyeken történő fel- és leszállástól!
A vonatot Önökért üzemeltetjük, hogy könnyen eljussanak a rendezvényre, ill. onnan vissza a faluba. Kérjük, ne foglalják mások elől az értékes helyet ingázással, sétavonatozgatással! Segítségüket és megértésüket köszönjük!

Útzár
A fekete-kői út a rendezvény napján 12.00 és 21.00 óra között a gépjárművek előtt le lesz zárva! Behajtani csak kerékpárosoknak, a Dottó vonatnak, orvosi és rendőrségi járműveknek, ill. a rendezők szállítójárműveinek szabad!
Köszönjük, hogy gépjárművével nem hajt be a köves útra!

Szeretettel várunk mindenkit!

Bacchus Bortársaság Tarján
Fekete-kői szőlős- és borosgazdák