Pályázati támogatások

Bútor és berendezés beszerzése

A pályázati támogatás segítségével az egyesületünk tulajdonában álló 280 éves présház berendezését végeztük. Asztalokat és székeket szereztünk be, hogy tagságunkat, vendégeinket, valamint rendezvényeink látogatóit megfelelően hellyel kínáljuk, és biztosítsuk a részvétel környezeti feltételeit. Az 5 db asztal és 40 db szék alkalmas kisebb megbeszélések, vendéglátások, ill. előadások során vendégek alkalmi elhelyezésére. A komfortos és célszerű használathoz jelen pályázat keretében konyhai eszközöket szereztünk be: főzőedények (lábas, fazék, fedő, merőkanál). A közösségi tér egyesületünk összejöveteleinek helyszínéül, valamint eszközeink tárolóhelységéül szolgál. A 2022-es év során településünk két rendezvényéhez kapcsolódó állomás helyszíne volt, melyet egybekötöttünk az épület felavatásával, felszentelésével és a közönség előtti megnyitásával (szüreti hétvége).


Egyesületi présház felújítása

A pályázati támogatás segítségével az egyesületünk tulajdonában álló 280 éves présház felújítását végeztük, hogy korszerű és biztonságos állapotban használhassuk egyesületi céljaink megvalósításában: közösségi és bemutató teret alakítottunk ki rendezvényeink, ismeretterjesztő és hagyományőrző programok helyszíneként.

A célszerű, biztonságos és komfortos használathoz felújítottuk a villamos hálózatot: az elektromos teljesítmény növeléshez új mérőhelyet alakítottunk ki. Az 58 négyzetméteres épületben elvégeztettük a belső és külső falfelületek teljeskörű javítását, vakolását, festését. Az épületben kerekesszékkel is megközelíthető mosdót alakítunk ki, valamint felújítottuk a nyílászárókat. Az épülethez tartozó 40 négyzetméteres két pinceág kőből rakott falait letisztíttattuk, padlózatát újrarakattuk. Pinceajtót és térelválasztó üvegfalatszereltettünk fel. A beázások megszűntetése érdekében a tető északi oldalán a tetőlécek és cserepek cseréjét elvégeztettük. A tetőtérbe vezető lehajtható lépcső beszerelésével és könnyűszerkezetes fal építésével megkezdtük a tetőtéri helyiségek kialakítását.

A felújítási munkákkal helyi vállalkozásokat bíztunk meg, illetve a munkálatok egy részét társadalmi összefogás keretében végeztük el. Az így kialakított közösségi tér egyesületünk összejöveteleinek helyszínéül, valamint eszközeink tárolóhelységéül szolgál. Az épület az előtte található területtel együtt a helyi tanösvény bejárásakor a vendégek egyik állomásává, egyesületünknek és az együttműködő civil szervezeteknek helyi rendezvényterévé vált.


A Bacchus Bortársaság Egyesület 2022. évi működésének támogatása

Tulajdonunkban levő közösségi helyiség közüzemi díja, vagyonbiztosítása; takarítóeszközök; banki és postaköltségek; honlap üzemeltetés; roll-up molinó készítése; utazási költség; e-mailes tájékoztató és regisztrációs szoftver beszerzése.