Pünkösdi Bortúra 2024

Szeretettel meghívjuk 2024. május 19-én, pünkösdvasárnap 13-tól 21 óráig a tarjáni Feketekő dűlőben tartandó hagyományőrző Pünkösdi Bortúrára! Az előző években nagy sikerrel megrendezett eseményünkön idén 12. alkalommal várjuk kedves vendégeinket!

Mozgó zenekar: Tarianer Spitzbuam!
Ahogy azt a korábbi években is élvezhettük: a Tarianer Spitzbuam zenekar egész délután járja a hegyet, és a rendezvény más-más pontján szórakoztatja házhoz jövő muzsikával a közönséget és a gazdákat.

Program nagyoknak
Idén 15 tarjáni termelő borait kóstolhatják meg a présházak előtt. Csodálja meg a Feketekő dűlő alsó részen a présházakkal ölelt rétet, ahol a központi rendezvények kapnak helyet. Gyönyörködjön a kis kaptatóról egyre szélesebbre nyíló tájban, a panorámában!

 • Tarjáni borok kóstolója (belépő karszalagot viselő vendégeknél levő kóstolópohárból, kóstolójegy ellenében!) – Ne feledje, minden évjárat más és más! A helyi és regionális borversenyeken is jó eredménnyel szerepelnek a feketekői és a tarjáni borok!
 • Főzőverseny
 • Lángos, kávé, sajtok, sült kolbász, fagyi…
 • Élő zene.

Gyermekjátékok: a délután folyamán a központi réten animátorok várják a megszokott programokkal a kicsiket.

Kóstoló csomag
A kóstoló csomag tartalmaz 1 db címeres emlékpoharat (vigye magával, ebbe kínálják boraikat a gazdák!), 10 db italjegyet, amely egyenként 1 dl bor kóstolására váltható be, valamint 1 db ételjegyet, amely 16 óra után beváltható egy adag ételre (vagy egy adag sült kolbészra a kolbászsütőnél). Az ételt a főzőversenyen induló csapatok készítik!

Vásárolhatók továbbá büféjegyek, melyeket sült kolbászra tudnak beváltani.

Közlekedés
A helyszín megközelíthető gyalogosan, kerékpárral, ill. a tarjáni sportcsarnok elől induló és folyamatosan közlekedő kisbuszokkal.

Figyelem! A kisbusz csak a végállomásokon áll meg, azt megállítani máshol nem lehet! Kérjük tartózkodjanak az egyéb helyeken történő fel- és leszállástól! A buszra felszállni kizárólag belépő karszalag viselésével lehetséges! Segítségüket és megértésüket köszönjük!

Kutyák és más állatok
A rendezvényre kérjük ne hozzák el kedvenceiket! Tudjuk, hogy jól neveltek és bírják a pórázt és a szájkosarat is, de várhatóan sokan leszünk, gyermekek is jönnek, és a jó hangulatban előfordulhat, hogy megfeledkezünk odafigyelni…

Útzár
A feketekői út a rendezvény napján 12.00 és 21.00 óra között a gépjárművek előtt le lesz zárva! Behajtani csak kerékpárosoknak, a kisbusznak, orvosi és rendőrségi járműveknek, ill. a rendezők szállítójárműveinek szabad!
Köszönjük, hogy gépjárművével nem hajt be a mezőgazdasági útra!

Az információs pultoknál vásárolható:

 • belépő karszalag
 • induló csomag (pohár, 10 db italjegy + 1 db ételjegy)
 • 10 db-os italjegyek
 • ételjegyek
 • címeres emlékpohár
 • nyakba akasztható címeres pohártartó tarisznya

További fontos információk

A rendezvényen az Önök biztonságára a szervezőkön kívül a Szent Flórián Önkéntes Tűzoltó Egyesület, valamint vagyonőrök is vigyáznak. Kérjük kövessék utasításaikat a buszoknál, a belépésnél, és különös tekintettel vészhelyzetekben, viharos időjárásban. Kérjük figyeljék és kövessék a hangosbemondó utasításait is!

A rendezvényre 18 éven felüliek csak belépő karszalag viselésével léphetnek be! A karszalagok megvásárolhatók a sportcsarnok előtt 12-től 18 óráig, illetve a Feketekőben a bejáratnál. Tarjáni lakosoknak (lekcímkártyával) kedvezményes kóstoló csomag elővételi lehetőséget biztosítunk 2024. május 11-én 9.00 és 11.00 óra között a tarjáni Körpincéknél.

Figyelem! Bort (és más alkoholtartalmú italt) csak a karszalagot viselő 18 éven felüli résztvevők fogyaszthatnak! A gazdák a belépővel együtt megvásárolt poharakba kóstolójegyek ellenében kínálják a borokat!

Kérjük, hogy a kihelyezett térképeket, táblákat tanulmányozzák át! Keressék és azonosítsák be az alábbi fontos szolgáltatások helyszíneit:

 • főzőverseny, ételjegyek beváltása;
 • büfék;
 • WC-k;
 • elsősegély-hely;
 • menekülési útvonalak!

A programváltoztatás jogát fenntartjuk! (nézzen hozzánk vissza később is!)
Szeretettel várunk mindenkit!

Bacchus Bortársaság Tarján
Feketekői szőlős- és borosgazdák